Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Token Terkemuka yang Menggunakan ERC-20 Standard Paling Popular
 Iklan

Menurut penyedia data Ethereum, Etherscan kini terdapat lebih dari 830 projek yang berdasarkan pada standard token ERC-20 dengan lebih dari 350,000 kontrak token. Sudah pasti ini adalah standard yang paling popular untuk penerbitan token hari ini. Beberapa projek crypto terkemuka dengan token asli yang berdasarkan kerangka ERC-20 termasuk Chainlink (LINK), LiquidiFy (LQD), VeChain (VET ), Zilliqa (ZIL).


Apa itu ERC-20?

ERC-20, yang bermaksud Ethereum Request for Comment, dengan 20 sebagai pengecam cadangan. , adalah standard teknikal untuk membuat token di seluruh rangkaian Ethereum (ETH). Sekarang digunakan untuk semua kontrak pintar di seluruh rangkaian Ethereum, dan ini memberikan senarai peraturan yang mesti dipatuhi oleh penerbit token Ethereum. Ini merangkumi 6 peraturan wajib dan 3 pilihan:

Pilihan

  • Nama Token
  • Simbol
  • Perpuluhan (hingga 18)

Wajib

  • jumlahPemasangan
  • keseimbanganOf
  • pemindahan
  • transferFrom
  • meluluskan elaun

Protokol token Ethereum ERC-20 membolehkan penerbit membuat token fungible yang diseragamkan di sebilangan rantaian blok Ethereum untuk saling beroperasi sepenuhnya. Piawaian ERC-20 kini dapat dilihat di banyak bidang dalam bidang crypto termasuk merentasi stablecoin seperti Tether, yang juga merupakan token ERC-20.

Setiap token yang dikeluarkan mempunyai cadangan tersendiri. Beberapa contoh merangkumi pemberian ganjaran kepada pengguna kerana meletakkan token mereka, yang lain membenarkan pemerintahan sendiri, yang bermaksud membenarkan pengguna memutuskan sendiri masa depan mana-mana protokol dengan memberi mereka hak suara, token ini dapat mengesahkan hak pemilikan atas aset, seperti emas dan membolehkan crowdfunding. Token ERC-20 sering dijual awal sebagai kaedah untuk membawa modal ke projek tertentu.

Beberapa Projek ERC-20 Terkemuka

Banyak projek besar sekarang memilih untuk menuju ke arah ERC-20 untuk token mereka. Ini termasuk:

Chainlink, salah satu projek paling terkenal yang menggunakan ERC-20 di bawah tudung, adalah rangkaian oracle yang memberikan input dan output yang boleh dipercayai dan tidak kemasukan untuk kontrak pintar yang agak rumit di mana-mana blockchain.

LiquidiFy, satu lagi protokol ERC-20 yang sedang berusaha untuk menawarkan pengguna akses kepada aset panjang yang panjang, memberikannya pengguna pertukaran dan pertukaran segera, dengan hanya mereka yang mengawal dana mereka, ia juga menawarkan sokongan token ERC-20 dan Gas pemindahan percuma dan pertukaran yang merupakan faedah utama, apabila semua orang mengeluh mengenai bayaran gas Ethereum yang tinggi.

Bagi pembangun, ia menawarkan urus niaga hampir seketika, kemampuan untuk membina dApps berskala, ia juga menyokong pembayaran mikro dan pertukaran dan SDKnya mempunyai telah dibina dengan mempertimbangkan kebolehgunaan.

Tether yang merupakan salah satu koin stabil paling popular sehingga kini, dibina sebagai token ERC-20. Ia dilancarkan pada tahun 2014 dan merupakan salah satu cryptos pertama yang mengaitkan nilainya ke mata wang fiat.


Penafian: Maklumat yang disajikan di sini tidak merupakan nasihat pelaburan atau tawaran untuk melabur. Pernyataan, pandangan, dan pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah sepenuhnya dari pengarang / syarikat dan tidak mewakili pendapat Bitcoinist. Kami sangat menasihatkan pembaca kami kepada DYOR sebelum melabur dalam cryptocurrency, blockchain project, atau ICO, terutamanya yang menjamin keuntungan. Selain itu, Bitcoinist tidak menjamin atau menyiratkan bahawa cryptocurrency atau projek yang diterbitkan adalah sah di mana-mana lokasi pembaca tertentu. Adalah menjadi tanggungjawab pembaca untuk mengetahui undang-undang mengenai cryptocurrency dan ICO di negaranya.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments