Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tuntutan Pengangguran Mingguan Buruk Petunjuk Menurunkan Harga Bitcoin yang Lain


  • Perhimpunan Bitcoin berada di bawah ancaman pada hari Jumaat ini kerana jumlah orang Amerika yang mengajukan tuntutan pengangguran tetap meningkat.
  • Itu, digabungkan dengan peningkatan jumlah kes COVID di tengah usaha pembukaan semula, menyebabkan pasaran saham AS lebih rendah sehari sebelumnya.
  • Bitcoin yang berkorelasi positif beriringan, menandakan ia mungkin berada di bawah tekanan pandangan risiko pembetulan.

Bitcoin menarik kembali di samping indeks cryptocurrency yang lebih luas pada hari Jumaat ketika para peniaga terus memberi petunjuk untuk arah dari pasaran saham AS.

cryptocurrency penanda aras turun 0.23 peratus sederhana kepada $ 9.215.43 pada sesi perdagangan awal. Tetapi kerugian itu kelihatan lebih besar setelah mencatatkan penurunan 2.10 peratus pada hari Khamis, menandakan bahawa ia mungkin akan turun lebih jauh ke dalam intraday yang sedang berlangsung, dan juga sesi hujung minggu yang akan datang.

 bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, cryptocurrency, crypto, spx , dow, nasdaq, shcomp

Pembetulan harga Bitcoin semakin menurun, diikuti dengan sesi hujung minggu yang berombak di tengah-tengah ketidaktentuan global. Sumber: TradingView.com

Analogi kelihatan sama untuk S&P 500. Indeks penanda aras AS, seperti Bitcoin, memulakan minggu ini dengan kenaikan. Tetapi, ia tetap tidak stabil sepanjang pelabur mempertimbangkan prospek pemulihan ekonomi berbanding peningkatan jumlah kes COVID di AS.

Data Pengangguran Tetap Tinggi

Pada hari Khamis, S&P 500 turun 0,56 peratus kepada 3,152,05 setelah pengangguran AS kemas kini tuntutan. Data baru menunjukkan bahawa jumlah orang Amerika yang memohon faedah pengangguran tetap meningkat pada 2,3 juta . Walau bagaimanapun, terdapat penurunan sebanyak 90,000 dari minggu sebelumnya.

 data pengangguran, kemelesetan

Lebih daripada 32 juta orang Amerika telah memohon faedah pengangguran. Sumber: Jabatan Tenaga Kerja

Data pekerjaan akhir-akhir ini memainkan pemangkin penting dalam menghantar saham AS naik atau turun.

Pemulihan dalam pekerjaan gaji bukan ladang akhir minggu lalu mendorong S&P 500 lebih tinggi, sentimen yang ditinggalkan oleh peniaga Bitcoin pada hujung minggu. Tetapi sekarang, nampaknya para penganalisis melihat pengangguran jatuh di bawah tahap Depresi Besar sebagai tanda jelas untuk pemulihan ekonomi sepenuhnya.

"Tidak menghairankan, bergantung pada beberapa tajuk utama yang meneliti pada masa ini, anda akan mempunyai apa yang kita sebut pada dasarnya pasar yang berombak, ”Jack Janasiewicz, pengurus portfolio di Natixis Investment Managers Solutions, memberitahu WSJ . "Ini tidak sekata. Anda akan mempunyai kesesuaian dan permulaan. ”

Bitcoin Outlook

Ketika hubungan antara pasaran saham AS dan Bitcoin berkembang S&P 500 tetap menjadi satu-satunya petunjuk ramalan setia untuk cryptocurrency.

Niaga hadapan yang terikat dengan indeks AS turun 0.33 peratus pada sesi perdagangan awal Jumaat. Mereka menandakan permulaan yang goyah setelah loceng pembukaan New York. Sentimen yang sama dapat melonjak melalui pasaran Bitcoin. Cryptocurrency sudah menuju ke bawah $ 9,200, tahap sokongan teknikal, untuk mencari harga yang kukuh di rantau $ 9,000-9,100.

Sementara itu, ketika Wall Street ditutup pada hujung minggu, Bitcoin dapat bergabung hampir di tahap rendah $ 9,000.

Foto oleh Obi Onyeador pada UnsplashSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of