Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Twitter Kembangkan Ciri Petua Kilat Bitcoin Untuk Android


Platform media sosial Twitter telah mengembangkan ciri Petua Kilat Bitcoin untuk pengguna Android. Dilancarkan pada September 2021 untuk iOS sahaja, ciri ini membolehkan pengguna menyediakan alamat BTC Lightning untuk menerima petua daripada pengikut mereka.

Bacaan Berkaitan | Mengapa Hillary Clinton Berfikir Bitcoin Melemahkan Dolar A.S.

Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist sebulan yang lalu, Twitter bekerjasama dengan dompet kilat Jack Maller's Strike untuk mengintegrasikan Bitcoin dengan aplikasi mereka. Pada masa ini, syarikat pembayaran melancarkan platform API Strike untuk membolehkan pedagang menawarkan produk mereka.

Gergasi media sosial itu mendakwa perkara berikut pada bulan September apabila mereka mengambil langkah lain untuk mendorong Bitcoin ke arus perdana:

Kami mahu semua orang di Twitter mempunyai akses kepada laluan untuk mendapat bayaran. Mata wang digital yang menggalakkan lebih ramai orang mengambil bahagian dalam ekonomi dan membantu orang ramai menghantar wang antara satu sama lain merentasi sempadan dan dengan sedikit pergeseran yang mungkin – bantu kami sampai ke sana.

Untuk mengaktifkan ciri tersebut, pengguna perlu mengakses profil mereka dan tekan butang edit. Kemudian, mereka akan mencari pilihan tip yang boleh mereka hidupkan dan pautan ke salah satu dompet Bitcoin Lightning Network. Aplikasi ini membolehkan pengguna memilih cara mereka menghantar petua mereka dan pembekal mereka sendiri.

Bacaan Berkaitan | Kebimbangan inflasi mencetuskan rali Bitcoin sebelum Taproot – Crypto Roundup, 15 Nov 2021

Jack Dorsey Dan Pencarian Bitcoinnya

Platform media sosial dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Jack Dorsey, telah menjadi penyokong BTC selama beberapa tahun. BTC adalah mata wang kripto pertama dan satu-satunya yang menerima simbolnya sendiri apabila menggunakan hashtag. Sekurang-kurangnya, satu-satunya yang menerimanya secara percuma, seperti yang dijelaskan oleh Dorsey sendiri.

Eksekutif telah menjalankan beberapa inisiatif untuk menyokong Bitcoin dan pembangunannya melalui syarikatnya. Square crypto, bahagian Dorsey's Square, sering memberikan sokongan kewangan kepada pembangun teras BTC supaya mereka boleh meneruskan kerja mereka.

Selain itu, Dorsey telah membiayai banyak badan amal, pertubuhan bukan untung dan projek lain dengan Bitcoin. Dengan kerjasama penyanyi rap legenda Jay Z, Dorsey melabur 500 BTC untuk mencipta endowmen bagi menawarkan dana bagi pembangunan BTC di Afrika dan India.

Baru-baru ini, Dorsey mendedahkan satu inisiatif untuk mewujudkan pertukaran terdesentralisasi Bitcoin (DEX) untuk meluaskan penggunaan dan membolehkan semua orang mendapat akses yang lebih mudah kepada mata wang kripto ini. Inisiatif ini baru-baru ini menerbitkan kertas putih setebal 18 halaman dan akan mengeluarkan lebih banyak butiran pada masa hadapan.

Bacaan Berkaitan | Lima Alat Yang Boleh Membantu Meramalkan Pasaran Bitcoin Teratas

Setakat waktu akhbar, Bitcoin (BTC) berdagang pada $57,890 dengan pergerakan sisi dalam carta harian.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC melantun sokongan dalam carta 4 jam. Sumber: Pandangan Dagangan BTCUSDSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments