Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Update Bithumb Hack: Cryptocurrency Exchange Pulih 45% daripada Duit Dicuri


Bithumb telah berjaya pulih kira-kira 45 peratus daripada kriptografi mata yang dicuri semasa hack pada 20 Jun. Platform ini mengumumkan berita itu dalam kemas kini yang diterbitkan pada 28 Jun – sementara juga menyediakan pendedahan sepenuhnya terhadap mata wang digital yang diambil dalam serangan itu. Syarikat itu juga mengakui sokongan platform pertukaran lain dalam usahanya untuk mendapatkan semula dana yang dicuri itu.


Mengambil Kembali Separuh

Bithumb pada mulanya melaporkan bahawa penggodam berjaya mencuri $ 31 juta dalam cryptocurrency dari tabungnya. Dalam laporan kemas kini hack terbaharu, platform itu mendedahkan bahawa ia telah memperoleh semula $ cryptocurrency terjun bernilai $ 14 juta. Oleh itu, jumlah kerugian kini berjumlah $ 17 juta.

Mengulas mengenai usaha pemulihan, syarikat menyatakan :

Sebab utama pengurangan kerosakan adalah penyertaan, sokongan , dan kerjasama pertukaran cryptocurrency dan asas cryptocurrency di seluruh dunia.

Selain itu, tindak balas pantas kami terhadap serangan siber dengan mengeluarkan cryptocurrencies dari dompet panas ke dompet sejuk memberi sumbangan yang berkesan untuk mengurangkan kerosakan keseluruhan. Pada masa ini, kami akan meneruskan proses pemulihan kami serta melaksanakan langkah pencegahan sehingga insiden ini dapat diselesaikan sepenuhnya.

Senarai Penuh dari Cryptocurrencies Stolen

Sebagai sebahagian daripada kemas kini, syarikat juga menyediakan senarai semua cryptocurrencies terjejas dalam hack itu. Peretas berjaya mencuri sejumlah 11 mata wang maya – termasuk Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, dan Ripple.

Bitcoin menyumbang sebahagian besar kecurian itu dengan kira-kira 2,016 BTC dicuri (kira-kira $ 12 juta). Peretas juga dilaporkan mengambil $ 794,000 dan $ 489,000 di Bitcoin Cash dan Ether, masing-masing semasa serangan itu.

Sebelum serangan itu, jumlah perdagangan 24 jam di platform itu adalah kira-kira $ 400 juta. Pada masa penulisan ini, angka itu berjumlah $ 261 juta. Bithumb belum lagi mendayakan deposit dan pengeluaran pada platform, menjelaskan:

Kami telah menyedari bahawa walaupun [sic] kita telah mengumumkan secara rasmi kepada para pelanggan kami untuk tidak membuat sebarang deposit pada masa ini, tetapi pesanan deposit masih dibuat . Kami ingin meminta para pelanggan kami untuk tidak mendepositkan sebarang dana sehingga proses keseluruhan pembaharuan perkhidmatan deposit selesai dan sehingga [a] pengumuman selanjutnya diberikan.

Selepas kejadian itu, Bithumb berjanji untuk membayar balik pelanggannya. Syarikat itu juga merancang untuk melaksanakan satu masalah udara untuk mengimbangi penggunanya.

Adakah anda fikir Bithumb akan dapat memulihkan lebih banyak dana yang dicuri? Pastikan perbualan berlaku di bahagian komen di bawah.


Imej ihsan dari Bithumb.Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of