Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Wall Street Membayar Dolar Tertinggi Untuk Mengisi Pangkat Dalam Tentera Kriptonya


currenWall Street sangat bersungguh-sungguh untuk menjejakkan kakinya jauh ke dalam perairan crypto dan ia sedang merekrut tentera untuk berbuat demikian. Bloomberg melaporkan bahawa dalam tempoh tiga tahun lepas, kira-kira 1,000 peranan berkaitan kripto telah dicipta di Wall Street oleh firma kewangan yang ingin mendapatkan pendedahan kepada pasaran. Antaranya ialah bank mega seperti JPMorgan dan Goldman Sachs, yang sejak itu mula menawarkan pilihan perdagangan crypto kepada pelanggan mereka.

Permintaan untuk mata wang kripto berikutan rali telah menjadi dorongan utama di sebalik ini. Bagaimanapun, faktor keuntungan tidak boleh diketepikan. Wall Street didorong oleh keuntungan dan dengan keuntungan besar yang direkodkan dalam pasaran crypto, hanya menunggu masa sehingga Wall Street tiba di ruang crypto. Malah ada yang berani mengatakan bahawa ia tiba lewat daripada jangkaan.

Bacaan Berkaitan | Dapatkan Rekt Pada Permainan Sotong? Inilah Tanda-tanda Amaran yang Anda Terlepas (Diabaikan)

Mengisi Kedudukan

Adalah menarik untuk melihat evolusi sentimen crypto di Wall Street. Pada masa awal, Bitcoin dan rakan kriptonya tidak diendahkan oleh pasaran kewangan tradisional. Bank kebanyakannya mengabaikan kelas aset dan yang lain memanggilnya sebagai "gelembung" atau "fad" yang dijangka akan pupus. Pasaran crypto telah membuktikan semua sentimen ini salah. Sebaliknya, Wall Street terpaksa melakukan 180 sepenuhnya pada pendiriannya di pasaran dan perlahan-lahan tetapi pasti memasuki ruang angkasa.

Jumlah carta cap pasaran Crypto daripada TradingView.com

Jumlah had pasaran crypto mencecah ATH baharu | Sumber: Crypto Total Market Cap di TradingView.com

Bank besar dan firma terkemuka dalam bidang kewangan telah membuka barisan dengan pakej pampasan yang lazat untuk menarik bakat mata wang kripto ke dalam barisan mereka. Data daripada Revelio Labs menunjukkan bahawa hanya 10 bank dan firma kewangan di Wall Street sahaja telah menambah hampir 600 peranan berkaitan kripto sejak 2018.

Goldman Sachs mengetuai kumpulan itu dengan sejumlah 82 peranan berkaitan kripto yang dikendalikan pada 2018. Lain-lain seperti Wells Fargo dan Fidelity telah mencatatkan angka yang sama mengagumkan dengan 74 dan 68 pekerjaan kripto yang dicipta dalam tiga tahun.

Tidak Boleh Abaikan Kripto

Jika terdapat satu perkara yang pasaran kewangan tradisional tidak boleh lakukan lagi, ia mengabaikan mata wang kripto. Mereka mungkin telah dapat pergi beberapa tahun lagi untuk melakukan yang minimum dan tidak bimbang tentang kesan crypto terhadap industri mereka tetapi kemunculan kewangan terdesentralisasi (DeFi) telah membuktikan bahawa bank besar dan firma kewangan perlu bersiap sedia untuk pertempuran, dan mereka tidak boleh melakukannya di padang mereka lagi.

Bacaan Berkaitan | Bagaimana Perubahan Nama Facebook Memulakan Meta Token Mania

Kadar di mana firma mengambil alih peranan berkaitan kripto dan kesediaan mereka untuk membayar banyak untuk peranan tersebut menunjukkan bahawa mereka tidak boleh mengabaikan pasaran lagi. Pada kadar mata wang kripto yang pantas bergerak, ia adalah kereta api masuk atau tertinggal.

Bulan lepas, penganalisis Christopher Brendler telah berkata bahawa broker Wall Street yakin pada pasaran kripto walaupun terdapat keraguan. Melalui kajianBendler telah mendapati bahawa 15% daripada broker pembayaran Wall Street mula mengambil kripto dengan lebih serius berbanding 5% pada awal tahun 2021.

Alan Johnson, pengarah urusan Johnson Associates, berkata bahawa "bank tidak boleh menghadapi risiko bahawa pelanggan mereka pergi ke bank lain untuk melakukan perkhidmatan ini supaya mereka perlu membina." Dengan pelanggan menuntut lebih banyak pendedahan kepada pasaran mata wang kripto, adalah penting bahawa firma ini dapat menawarkan perkhidmatan yang diminta oleh pelanggan mereka. Jika tidak, mereka menghadapi risiko kehilangan pelanggan mereka kepada firma lain.

Imej yang ditampilkan daripada History.com, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments