Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Wang VC Terus Mengalir ke Crypto: Firma Menerima Lebih Banyak Pembiayaan pada Suku Akhir daripada Entirety 2020
 Iklan

Tanpa diragukan lagi, kebangkitan arus perdana crypto telah mendorong pergerakan baru dalam industri ini, mulai dari pembiayaan yang terdesentralisasi (DeFi) hingga token yang tidak dapat dijangkiti (NFT).

Sub-industri merah panas ini dalam kripto yang lebih luas telah menghasilkan beratus-ratus jika tidak beribu-ribu permulaan baru – dan kapitalis teroka mencurahkan wang kepada mereka seperti yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Menurut laporan dari CB Insights, dana modal teroka melabur $ 2.6 bilion dalam lebih dari 129 permulaan berasaskan kripto pada suku pertama 2021. Ini merangkumi lebih daripada semua tahun 2020 , yang menyaksikan pelaburan $ 2.3 bilion dalam 341 tawaran. Peningkatan ini terutama didorong oleh Bitcoin melonjak ke paras tertinggi, membawa lebih banyak pembeli korporat dan pelabur runcit.

Sebagai pelabur institusi berusaha memanfaatkan permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pelaburan Bitcoin, firma perkhidmatan kewangan crypto NYDIG mengumpulkan $ 100 juta melalui Morgan Stanley dan Soros Fund.

Dengan pasaran seni digital menjadi tumpuan, pencipta NBA Top Shot Dapper Labs dan pasaran NFT OpenSea masing-masing dapat mengumpulkan dana $ 305 juta dan $ 35 juta.

Adakah Boon Terkini Industri Crypto akan Berlanjutan?

Cryptos mempunyai permulaan yang hebat sepanjang tahun ini, tetapi tidak pasti sama ada pertumbuhan pesat industri ini dapat dikekalkan. Sejak bulan Mac, keadaan mula reda sedikit. Permintaan institusi, satu menurun, berikutan turun naik pasaran kripto baru-baru ini, menurut laporan dari CoinShares. Firma pelaburan aset digital menyaksikan aliran masuk institusi ke produk Bitcoin khususnya menurun hampir 60% pada akhir Mac.

Ruang NFT telah hampir habis sejak mania yang dipenuhi spekulasi pada bulan Februari. Menurut NonFungible nilai purata harian NFT yang dijual di seluruh pasaran turun 85% antara 25 Mac dan 1 April. Bagi NBA Top Shot Dapper Lab, jumlah nilai NFT yang beredar merosot 50% apabila permintaan pasaran sekunder melemah.

Tanda-tanda yang membimbangkan ini akan menggerunkan sejumlah dana modal teroka, yang boleh menyebabkan perlambatan pelaburan di seluruh ruang crypto.

 Gambar pilihan dari UnSplash 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments