Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Wells Fargo Memberi Amaran Mengejutkan Stok Dari Kemenangan Biden, Bagaimana Bitcoin Berkelakuan?


Data lalu menunjukkan bahawa penembusan pasaran bull Bitcoin berlaku selepas Pilihan Raya Presiden AS. Walau bagaimanapun, calon parti Demokrat Joe Biden baru-baru ini mengatasi Trump dalam pemilihan – sesuatu yang diperingatkan oleh Wells Fargo dapat menggegarkan pasaran saham.

Dan dengan Bitcoin yang berkait rapat dengan pasaran saham, kemenangan Biden boleh memudaratkan cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran. Tetapi mengapa?

Ketua Strategi Wells Fargo Memberi Amaran Reaksi Pasaran Saham Terhadap Joe Biden Win

Pilihan raya presiden Amerika Syarikat akan datang hanya dalam beberapa bulan pendek. Presiden Donald Trump sekarang dan kontroversial akan berhadapan dengan mantan Naib Presiden Joe Biden.

Biden bertugas di bawah kendalian Barack Obama dari 2009 hingga 2017 dan merupakan Wakil Presiden ke-47 di Gedung Putih.

Sekarang Biden ingin mengambil peranan tertinggi di negara ini, dan mengusir Trump dari Gedung Putih setelah hanya satu penggal.

Ekonomi sekarang mungkin berada dalam masalah di bawah pengawasan Trump, walaupun presidennya telah melakukan keajaiban untuk pasaran saham. Persekitaran cukai yang baik dan faedah korporat lain telah membantu ledakan pasaran saham.

BACAAN BERKAITAN | MISTRUST YANG BERTUMBUHAN DALAM KEBENARAN KERAJAAN MUNGKIN MEMBANGUNKAN BELIAN BITCOIN

Pada awal tahun ini, indeks saham utama seperti S&P 500, Dow, dan banyak lagi menetapkan baru sepanjang masa tinggi.

Tetapi wabak itu menyebabkan pergolakan besar di pasaran dan memberi tamparan hebat kepada ekonomi. Ini menyebabkan pasaran saham mencatatkan penutupan suku tahunan terburuk. Bitcoin juga jatuh lebih dari 50% dalam kegilaan.

Dalam keadaan ini, pengambilalihan Biden boleh membuat keadaan menjadi lebih teruk kerana iklim cukai yang buruk dan perubahan lain yang berpotensi datang dari perubahan kuasa Demokratik.

Ketua strategi ekuiti Wells Fargo Chris Harvey mengatakan bahawa kemenangan Biden adalah risiko besar bagi pasaran. Harvey juga mengatakan bahawa senario yang berpotensi belum "dijual ke pasaran," menurut komen yang dibuat pada CNBC's Nation Trading .

 pasaran saham bitcoin pilihan raya presiden

 Brave New Indeks Cecair Bitcoin Coin Setiap Hari | Sumber:  TradingView 

Korelasi Bitcoin dengan S&P 500 Bisa Menjadi Berbahaya Pilihan Raya Presiden 2020

Cryptocurrency pertama kali hanya wujud lebih dari satu dekad. Tetapi pada masa itu, terdapat tiga pilihan raya presiden AS. Dua pilihan raya presiden sebelum ini mencetuskan kenaikan harga saham Bitcoin yang luar biasa setelah ketidakpastian menetap.

Dari saat Trump mengambil alih jawatan, Bitcoin melancarkan pasaran bull terkuatnya . Aset itu memuncak setahun setelah Trump memegang jawatan pada $ 20,000.

Kali ini, bagaimanapun, mungkin tidak akan mendapat hasil yang positif jika Wells Fargo betul.

BACAAN BERKAITAN | BAGAIMANA PEMILIHAN PRESIDEN AS 2020 MUNGKIN MENJAGA BITCOIN PADA BAY

Bitcoin telah berkorelasi erat dengan S&P 500 sejak beberapa bulan terakhir. S&P 500 adalah salah satu indeks saham AS yang paling penting dan barometer kepada kesihatan ekonomi negara.

Baru-baru ini, ketika S&P 500 naik dan turun, Bitcoin mengikuti di belakang . Sekiranya kemenangan Biden menyeret pasaran saham pasca pilihan raya atau mendapat harga pada pilihan raya, itu boleh membahayakan Bitcoin.

Pasaran bull cryptocurrency seterusnya boleh ditangguhkan lebih jauh sebagai hasilnya. Sekiranya tidak, seperti yang ditunjukkan oleh data masa lalu, pilihan raya boleh menjadi satu perkara yang menghalangi pasaran lembu seterusnya .

 Gambar pilihan dari Shutterstock.

Carta melalui  TradingView . Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of