Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Winkelvoss Twins Untuk Goncang Tangan dengan Zuckerberg Untuk Libra


Rayuan projek Libra di Facebook mempunyai kembar Winklevoss yang bersedia untuk memperbaiki hubungan patah mereka dengan Mark Zuckerberg.


Mari kita menjadi Rakan Sekali lagi

Tyler dan Cameron Winklevoss, kedua-dua pengasas asas cryptocurrency Gemini yang berpangkalan di New York pertukaran, nampaknya menawarkan cawangan zaitun kepada CEO Facebook Mark Zuckerberg. Seperti yang dikatakan oleh sejarah, kembar Winkelvoss mendakwa bahawa Zuckerberg mencuri prototaip Facebook mereka yang dipanggil HarvardConnection dan menggunakannya untuk meletakkan asas bagi syarikat media sosial.

Ini membawa kepada kembar Winklevoss yang hilang pada berbilion ringgit dalam keuntungan tetapi keinginan mereka untuk terlibat dengan projek cryptocurrency Libra Facebook telah membuat mereka bersedia untuk meletakkan masa lalu mereka dengan Zuckerberg di belakang mereka. Pada 9 Julai, Cameron Winkelvoss memberitahu CoinDesk, "Kami pasti melihatnya dengan sungguh-sungguh dan kami teruja dengan projek ini."

Libra dapat Catalyze Pengangkut Crypto Mainstream

Kedua saudara-saudara menghasilkan berbilion dari pelaburan awal Bitcoin mereka dan menurut Tyler:

Libra adalah yang pertama dari banyak syarikat FANG [Facebook, Amazon, Netflix and Google] yang mempunyai projek token. Ramalan kami adalah dalam tempoh 24 bulan akan datang hampir setiap syarikat FANG akan mempunyai duit syiling atau bekerja pada beberapa jenis projek.

Kembar berharap keanggotaan pada konsortium Libra akan memulihkan visi mereka terhadap penerimaan aliran kriptografi utama dan di masa depan , mereka merancang untuk mempelbagaikan penawaran token Gemini jika permohonan FINRA pertukaran untuk lesen broker-dealer telah diluluskan

Jika diluluskan, Gemini akan dibenarkan untuk menyenaraikan sekuriti digital dan Tyler menjelaskan bahawa "pasaran kami akan menjadi komoditi maya, sekuriti maya dan pada dan pada … cukup apa-apa yang boleh datang ke blokchain. "

Libra Garners Sokongan Institusi dari Pemain Utama

Projek ini telah menggerakkan banyak kegembiraan dalam masyarakat crypto, dengan beberapa bahkan mengisahkan sebahagian daripada perhimpunan Bitcoin semasa ke buzz yang dihasilkan oleh projek itu. Pada masa ini, Visa, Mastercard, Paypal, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, dan Coinbase adalah ahli-ahli Persatuan Libra dan keanggotaan Gemini akan menjadikan pertukaran cryptocurrency utama kedua untuk menyertai projek ini.

Libra juga menjadi topik perbincangan yang hangat di Kongres Amerika Syarikat dan banyak penggubal undang-undang menuntut agar Facebook mengepam brek ke atas projek itu kerana kebimbangan peraturan tertentu memerlukan penjelasan. Tambahan pula, projek itu menghadapi pembangkang yang teguh di Eropah di mana Ahli Parlimen Eropah (MEP) dan Menteri Kewangan Perancis, Bruno Le Maire berkata projek itu mesti dihentikan.

Terdapat kebimbangan bahawa Libra dapat melemahkan beberapa peraturan dan fungsi kewangan sebagai bank bayangan. Sesetengah negara seperti India, China, dan Rusia telah menandakan bahawa projek itu tidak akan menerima sambutan hangat di pasaran mereka.

Pada akhirnya, tanpa mengira geseran projek Libra yang sedang ditemui, kembar Winkelssvoss percaya projek itu akan memberi manfaat kepada crypto-ecosystem dan pengambilan lebih banyak aset digital. Kembar mempunyai mencadangkan supaya agar projek itu berjaya, Facebook perlu "bekerja dengan pengawal selia [as] peraturan yang betul membolehkan inovasi berkembang."

Adakah anda berfikir projek Libra Facebook akan membantu cryptocurrency utama? Kongsi pendapat anda di dalam komen di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of